Zoeken
nl fr en

Automatisatie proces

Een goede concurrentiepositie start bij optimale productieprocessen. Dit vereist efficiënte en flexibele productiesystemen met een juiste graad van informatisering en automatisering.

MOXIETECH heeft een grondige kennis van tal van marktsegmenten waaronder voeding en drank, (petro)chemie, energie en fmcg. Wij maken uw procesautomatisering voor de productie niet alleen efficiënter, maar ook veiliger, flexibeler en betrouwbaarder.

Door onze ervaring weten wij waar u dagelijks mee te maken heeft.

 

 

 

1

Projectdefinitie

Het vinden van de perfecte automatisatieoplossing start altijd met een luisterend oor. Het verzamelen van informatie is de belangrijkste basis om van start te gaan. Wij luisteren, analyseren en documenteren.

Zodra de vereiste informatie verzameld is starten wij met de opmaak van een URD (User Requirement Document).

Dit document beschrijft heel precies, hoofdzakelijk in woorden, wat uw vooropgestelde eisen zijn van de software. Het formuleren ervan vereist vooral software technische vaardigheden en inzicht in het volledig proces.

Projectdefinitie, één van de vaardigheden die ligt tussen wetenschap en kunst, daar zijn we sterk in.

2

Analyse

Na de projectdefinitie in een URD wordt er een eerste versie van het FDS (Functional Design Specification) opgemaakt.

Deze documentatie beschrijft het vereiste gedrag van het technisch systeem. Het is een duidelijk document dat de essentiële technische voorschriften en procedures beschrijft voor de producten, materialen of diensten.

De uiteindelijke versie van het FDS ontvangt u dan na het proces.

3

Technologische ontwikkeling en constructie van producten en systemen (engineering)

Van zodra de analyse is afgerond, starten we met de programmatie van het proces. In de fase van engineering vormen het elektrisch ontwerp en de softwareontwikkeling de belangrijkste onderdelen. De code wordt ontwikkeld en geschreven om uw bedrijfssystemen automatisch te laten werken. Voortbouwend op de soft- en hardware van voornamelijk Rockwell en Siemens ontwikkelt MOXIETECH eigen applicaties, op maat van uw project. MOXIETECH biedt tevens automatiseringsoplossingen voor werktuig- en productiemachines met motion control-systemen. Toepassingen vindt men bijvoorbeeld in geavanceerde verpakkingsmachines, pick and place toepassingen, enz. Engineering; de flexibele en betrouwbare bouwstenen om uw procesautomatisatie op efficiënte en doeltreffende manier vorm te geven.

4

Visualisatie

In een modern automatiseringsconcept is visualisatie niet meer weg te denken. In deze fase plukken we de vruchten van een doordachte voorbereiding.

MOXIETECH brengt uw totaalproject in beeld met SCADA. Dit wordt enerzijds gebruikt voor de bediening en de visualisering van de productieprocessen en anderzijds voor het verzamelen en opslaan van gegevens.

Vaak bestaat de behoefte om data te verzamelen en te centraliseren. Het MES of Manufacturing Executing System bevat alle productiegerelateerde specificaties (rapporten, QI, OEE, key performance, enz.) van het systeem. Data uit het productieproces wordt ontvangen, verwerkt en geanalyseerd. Met MES worden alle factoren die van invloed zijn op het productieproces en productieprestatie beheerst. Alle gebeurtenissen worden verzameld in een database waaruit dan rapporten kunnen worden gegenereerd. Het MES systeem sluiten we perfect aan op het ERP-systeem van onze klanten.

5

Opstart productieproces

Dankzij slimme engineering en grondige voorbereiding kan de opstart zeer vlot en snel verlopen.  In deze fase worden testen zoals de Factory Acceptance Testen of FAT gedaan waarbij het systeem wordt gecontroleerd. Deze testen worden op de voet opgevolgd en bijgestuurd waar nodig. Eventuele problemen kunnen in een vroegtijdig stadium worden opgespoord en opgelost.

Na deze fase kan de SAT of Site Acceptance Test van start gaan. Aan de hand van een FAT document wordt de plaatsing gedaan in het bedrijf en definitief getest. Het systeem wordt dan formeel door de klant goedgekeurd. De volledige procesautomatisatie wordt naar wens van de klant afgewerkt. MOXIETECH verzekert u een zorgvuldige en veilige inbedrijfstelling!

Wenst u nieuwe of bijkomende optimalisaties? MOXIETECH biedt u een totale service. Ook voor de nazorg en support kan u rekenen op ons.

6

Support

Onze drijfveer is tevreden en succesvolle klanten; elk project is in handen van één projectverantwoordelijke, zodat u steeds snel en vakkundig geholpen wordt.

Tijdens de opstartfase en de inloopperiode zijn wij steeds stand-by en kan u rekenen op ons. Ondersteuning staat bij MOXIETECH op de eerste plaats. Zowel tijdens als na het project kan u rekenen op onze support.

Uw totaalproject is pas afgerond na ontvangst van een compleet dossier. We staan garant voor de levering van correcte en noodzakelijke documentatie. U ontvangt van ons de URD, FDS en een volledige bedieningshandleiding.

MOXIETECH gaat er voor, bij elk project!